Tipărire
Accesări: 2077

Suntem adesea rezistenți la schimbare și nu realizăm că schimbarea în sine este constantă.

Chiar dacă rezisti sau eviți, va intra în viața ta la fel.

Când inițiezi singur schimbarea, este destul de ușor să te adaptezi la ea, deoarece este una dorită.

Dar schimbările neplanificate și neașteptate sunt rele?

Ce se întâmplă dacă toate modificările ar fi bune în mod implicit?

 

schimbare

 

Toți am îmbrățișat schimbarea in viața noastră, măcar o dată. La început e cam greu și enervant, dar după un timp te obișnuiești atât de mult cu schimbarea încât dacă nu vine o vreme ajungi să muți mobila acasă pentru a simți că se schimbă ceva.

Schimbările legate de serviciu, de relații, de viață - modifică personalitatea. Datorită lor devenim mai flexibili și mai deschis la minte. Datorită schimbărilor înțelegem mai bine diferențele culturale, sociale, personale și aprecie diversitatea.

De exemplu, fiecare dintre schimbările de carieră ne aduc cunoștințe și experiențe noi. Drept urmare, pe lângă experiența profesională învățăm cum să rezolvăm conflictele cu colegii dificili și să lucrăm cu șefi insuportabili.

Schimbările legate de carieră aduc încredere în sine. Toate aceste schimbări ne conduc la realizarea a ceea ce vroiam să facem cu viața noastră.

 

Cea mai mare schimbare în viață are avut loc când ne căsătorim. Schimbarea aduce dragoste, pace și confort în viața noastră. Drept urmare, s-a născut un nou “eu” – eu fiind o soție/soț, mamă/tată și o femeie/bărbat fericită/fericit.

O altă mare schimbare pe care o inițiem la un moment dat este atunci când renunțăm la un job bun și îmbrățișăm, de exemplu..... pasiunea scrisului sau pictatului, care pe unii îi face cu adevărat fericiți și mulțumiți.

În general, privind în urmă, ne dăm seama că toate lucrurile bune din viața noastră sunt rezultatul schimbărilor care au avut loc în trecut.

Oamenii evită de obicei schimbările și preferă să rămână în zonele lor de confort , dar cred cu adevărat că odată ce ai curajul și faci primul pas pentru a te schimba, viața ta va deveni mult mai bună.

 

Mai jos sunt doar câteva beneficii ale schimbării:

1. Creșterea personală

Crești și înveți lucruri noi de fiecare dată când ceva se schimbă. Descoperi noi perspective despre diferite aspecte ale vieții tale. Înveți lecții chiar și din schimbări care nu te-au condus acolo unde ai vrut să fii.

2. Flexibilitate

Schimbările frecvente te fac să te adaptezi cu ușurință la situații noi, medii noi și oameni noi. Drept urmare, nu te sperii când ceva se schimbă în mod neașteptat.

3. Îmbunătățiri

Cu toții avem lucruri pe care am dori să le îmbunătățim în viața noastră: finanțe, loc de muncă, partener, casă etc. Știm cu toții că nimic nu se va îmbunătăți de la sine. Trebuie să facem lucrurile diferit pentru ca acest lucru să se întâmple. Fără schimbare, nu ar exista îmbunătățiri.

4. Valorile vieții

Din când în când, schimbările te fac să-ți reevaluezi viața și să privești anumite lucruri dintr-o perspectivă diferită . În funcție de schimbarea, îți poate întări și valorile vieții.

5. Efectul bulgăre de zăpadă

Adesea renunțăm pentru că nu putem îndeplini sarcina dificilă de a face o schimbare imensă și imediată. Atunci micile schimbări devin extrem de valoroase. La un moment dat, micile schimbări te vor duce în cele din urmă la realizarea celor mai mari dorințe și obiective.

6. Forță

Nu toate schimbările te conduc la perioade plăcute ale vieții. Din păcate, nu trăim în basm și se întâmplă și să trecem prin evenimente triste și nefericite. Depășirea perioadelor grele te va face mai puternic.

7. Progres

Modificările declanșează progresul. Lucrurile merg înainte și se dezvoltă datorită lor.

8. Oportunități

Nu se știe niciodată ce poate aduce fiecare schimbare. Când vă întoarceți de la calea obișnuită, vă vor aștepta o mulțime de oportunități diferite. Schimbările vor aduce noi alegeri pentru fericire și împlinire.

9. Noi începuturi

Fiecare schimbare este o pagină care se întoarce. Este vorba de a închide un capitol și de a deschide altul. Schimbările aduc noi începuturi și entuziasm la viață.

10. Renunțarea la rutină

Să faci același lucru, să ai acceași activitate, aceleași hobby-uri.... exact același timp de ani de zile. Să duci o viață complet plictisitoare, extrem de previzibilă și neinteresantă. Așa ar fi viața ta fără schimbări.

 

Așa că data viitoare când veți avea tentația de a evita sau de a rezista schimbării, ținește, în schimb, să le inițiezi pe cele care te vor conduce acolo unde vrei să fii.

 

Și amintește-ți: dacă nu ar exista nicio schimbare, nici omida nu s-ar tranforma.... si nu ar exista mai  fluturii!