Tipărire
Accesări: 1961

Dacă ai tendința de a fi mai rezervat sau mai tăcut, socializarea poate fi adesea o provocare.

Dacă ți se pare dificil să conversezi cu un străin, să participi la o discuție cu colegii de muncă sau să participi la o petrecere în care cunoști doar câteva persoane, atunci nu ești singurul care se regăsește în această situație.

Mulți oameni raportează că se simt timizi sau anxioși din punct de vedere social. Din păcate, acest lucru poate contribui la izolarea socială și singurătate. Un sondaj a constatat că 30% dintre mileniali au declarat că se simt singuri, iar 22% au sugerat că nu au prieteni.

Chiar dacă ai tendința de a fi introvertit, asta nu înseamnă că trebuie să stai pe marginea conversației. Cu câteva mici ajustări ale stilului tău, poți deveni mai deschis, mai relaxat în situații sociale și mai probabil să te distrezi atunci când ești în compania altora.

social

 

Sunt introvertit sau extrovertit?

Dacă situațiile sociale te fac să te simți epuizat și ai nevoie de ceva timp singur, atunci probabil că ești un introvertit. Dacă ai tendința de a te simți mai plin de energie după ce ai vorbit cu alții, atunci probabil că ești un extrovertit. Introversia și extroversia reprezintă un continuum, iar mulți oameni tind să fie undeva la mijlocul celor două extreme.

 

Cum îmi pot face noi prieteni?

A fi proactiv și deschis către oameni noi este cheia pentru a-ți face prieteni.

Trebuie să cauți prietenii și să fii dispus să cunoști oameni noi și să încerci lucruri noi

Aderarea la cluburi sau organizații axate pe găsirea de prieteni poate fi o strategie grozavă.

Există, de asemenea, site-uri web și aplicații care pot ajuta oamenii să-și găsească prieteni fie online, fie în zona lor locală. Dacă ești mai deschis și vorbești cu oamenii pe care îi întâlnești în viața de zi cu zi poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a construi noi prietenii.

 

Începe cu pași mici

Începe prin a face pași mici către stabilirea contactului cu oamenii din jurul tău, fie ei străini, cunoștințe, colegi sau prieteni.

Câteva moduri bune de a începe includ:

 

Probabil vei descoperi că a fi prietenos și drăguț cu cei din jur te face să te simți bine. Acest lucru te poate ajuta să îți îmbunătățești starea de spirit, ceea ce te poate ajuta să te simțiți mai relaxat și mai confortabil.

În schimb, vei primi adesea feedback pozitiv în schimb, care te va ajuta la dezvoltarea încrederii în sine, utilă în aproape orice mediu social.

 

Utilizează conexiunile tale reciproce

Este ușor să stai cu oamenii care te fac să te simți confortabil și în siguranță, dar niciodată ramificarea nu va fi dăunătoare atât în mediul social, cât și în cel profesional. Să te provoci să cunoști oameni noi este o modalitate excelentă de a-ți exersa și de a-ți consolida abilitățile sociale.

Una dintre cele mai ușoare modalități de a deveni mai deschis este să ceri prietenilor, colegilor sau colegilor de de facultate să te prezinte prietenilor lor. De exemplu, dacă intri într-o cameră și prietenul tău vorbește cu altcineva, salută și prezintă-te.

Data viitoare când vezi persoana respectivă, poți să o saluti. Din moment ce ai fost deja prezentat, ai construit o punte către comunicarea viitoare.

După ce ai făcut o conexiune, adresează persoanei întrebări despre ea însăși. Una dintre cele mai bune modalități de a iniția o conversație și de a o continua este să pui întrebări deschise și să asculți în mod activ în timp ce discuția evoluează din acel punct. Acesta este, de asemenea, un truc grozav dacă descoperi că nu ești sigur despre ce să vorbiți sau nu te simțiți confortabil despre tema discuției.

Crearea de rețele cu colegii poate fi o modalitate excelentă de a construi conexiuni profesionale în timp ce îți exersezi abilitățile sociale. Sau te gândești să încerci aplicații de prietenie prin care te poți conecta cu alte persoane pe baza intereselor tale comune.

 

Ieși în afara zonei tale de confort

Să faci ceva care te face să te simți puțin inconfortabil este cel mai simplu mod de a-ți crește încrederea în sine și de a te ajuta să devii o versiune mai deschisă a ta. Cu fiecare mică victorie, vei câștiga încrederea necesară pentru a păși din ce în ce mai mult în afara zonei tale de confort.

Consultă universitățile din zonă sau site-urile web locale pentru a afla mai multe despre cluburi sau evenimente disponibile în comunitatea ta. Câteva exemple de activități orientate spre găsirea de prieteni includ cluburi de drumeții, cursuri de dans și cursuri de yoga.

Dacă găsești ceva, mergi la curs din curiozitate. Chiar dacă descoperi că nu este potrivit pentru tine, nu este rău să încerci. Cel puțin, vei dobândi câteva experiențe noi, vei întâlni oameni noi și vei perfecționa abilitățile sociale.

Participarea la activități virtuale poate fi de asemenea o modalitate excelentă de a cunoaște alți oameni.

 

Concentrează-te asupra altor persoane

Este ușor să fii atât de prins de imaginea ta de sine... încât să fii liniștit sau rezervat poate fi cea mai sigură alegere. Dar să fii extrovertit îți oferă șansa de a încerca lucruri noi și de a cunoaște oameni.

În loc să te concentrezi asupra sentimentelor tale de anxietate sau disconfort, poate fi util să îți concentrezi atenția asupra altor persoane. Pe măsură ce conversezi cu ceilalți, fii atent la ceea ce au de spus. Pune întrebări și încearcă să-ți amintești detalii care te vor ajuta data viitoare când vorbești cu ei.

Amintește-ți că fiecare are propriile nesiguranțe. Oamenii sunt, în general, prea ocupați cu alte lucruri pentru a vă observa anxietățile sau temerile. De fapt, cercetările au descoperit că oamenii tind să supraestimeze cât de mult îi observă alți oameni, un fenomen cunoscut sub numele de efectul reflectoarelor.

 

Creeză o practică de Mindfulness

Practicarea atenției poate fi o modalitate utilă de a combate sentimentele de timiditate și anxietate. Mindfulness implică să devii mai conștient de momentul prezent, fără a-ți face griji pentru trecut sau viitor.

Deoarece anxietățile sunt adesea înrădăcinate în îngrijorarea cu privire la evenimentele trecute care nu pot fi schimbate sau îngrijorarea cu privire la evenimentele viitoare, mindfulness poate fi o modalitate de a trăi mai mult momentul.

Practicile de mindfulness pe care le poți încerca includ meditația, scrierea expresivă, afirmațiile pozitive sau jurnalul de recunoștință. S-a demonstrat că intervențiile care încorporează mindfulness ajută la reducerea simptomelor diferitelor tulburări de anxietate, așa că este posibil să descoperiți că încorporarea unor astfel de tactici în viața de zi cu zi te poate ajuta să te simți mai puțin anxios în multe domenii diferite ale vieții.

Nimeni nu-și va aminti cât de nervos ai părut la primele două întâlniri. Ei își vor aminti de tine ca de persoana care a făcut un efort să ajungă la întâlnire, căreia nu i-a fost frică să pună o întrebare într-un grup și care a avut ceva frumos de spus la sfârșitul unei conversații.

În cele din urmă, cel mai simplu mod de a-ți face prieteni și de a te simți mai extrovertit în situații sociale este să fii tu însuți. Să faci pași mici pentru a-ți exersa abilitățile sociale, să depui efort pentru a cunoaște oameni noi și să practici strategii pentru a minimiza sentimentele de anxietate - sunt toate tactici care te pot ajuta să devii mai deschis.

 

Dacă te confrunți cu simptomele tulburării de anxietate socială, care implică o teamă mai serioasă de situații sociale, te invit să mă contactezi pentru programarea unei ședințte de terapie.