Tipărire
Accesări: 2902

Să ai o zi proastă se poate întâmpla din când în când, dar apoi există perioade mai lungi care se pot transforma în săptămâni sau luni în care te simți nemotivat, pierdut sau fără speranță.

Viața s-ar putea să continue, dar iată câteva puncte de plecare care te vor ajuta să poți ieși din impas și să te întorci pe drumul cel bun.

Este posibil să te simți că stai pe loc și ești blocat, pentru că... ei bine, ești.

Te trezești, lucrezi , te culci și repeți. Uneori, când simți că nu mergi nicăieri, ai nevoie doar de ceva pentru a putea merge înainte.

 

Nu contează ce este – dacă încerci ceva în afara normei tale, poate funcționa. Poți descoperi ceva ce îți place sau poți întâlni oameni noi care aduc o nouă aromă rețetei tale obișnuite de zi cu zi.

 

start

 

Mulți oameni se pot simți nefericiți pentru că nu există nimic în viața lor care să-i entuziasmeze, așa că este important să caute acel “ceva” peste tot. Sunt șanse ca zona ta de confort să fie exact ceea ce te doboară. Nu știi niciodată unde te va duce acel “ceva”.

Ceea ce faci nu trebuie să fie întotdeauna mare. Poate fi doar un lucru mic. Gândește-te la ceva care te-a deranjat de mult timp și gestionează-l. Repară o clanță care se clatină, anulează abonamentul Netflix sau fă o programare pe care ai amânat-o. Sentimentul de împlinire te va face să te miști din nou.

Important este că faci o mișcare. Preia controlul, oricât de mică ar părea acțiunea și îți demonstrezi că ai puterea de a schimba felul în care te simți. Încearcă o activitate pe care nu ai mai încercat-o până acum. Doar alege ceva - orice simți - și mergi către acel “ceva”.

 

Caută sprijin

S-ar putea să crezi că ești puternic, dar adevărul este că nimeni nu poate face totul de unul singur. Găsește pe cineva care să te asculte, să te sfătuiască sau chiar să te forțeze să ieși din casă pentru a face o plimbare în parc. Indiferent cât de singur crezi că ești, nu ești: aceasta este cheia pentru a te simți mai bine în ceea ce privește viața ta.

Totul este despre oamenii din viața ta. Îți garantez că există cineva, undeva, căruia îi pasă de tine.

Să ai în jurul tău oameni cărora le pasă în mod legitim de tine, care doresc să petreacă timp cu tine și doresc să te vadă reușind, poate face o diferență enormă.

Caută-ți familia, prietenii sau poate chiar un coleg pentru a discuta. Nu este nimic rău în a cere ajutor atunci când ai nevoie. Dacă crezi că ai putea fi deprimat, este și mai important să cauți ajutor. Depresia este o luptă care poate dura mai mult decât orice rutină, dar nu trebuie să fie așa. Felul în care te simți este complet valabil, dar atunci când ești deprimat se întâmplă să fie mai mult decât o simplă nefericire.

Indiferent ce ți se potrivește, ai nevoie de sprijin din când în când. Nu este ușor să ceri ajutor, dar oamenii din viața ta nu vor să te vadă nefericit. Așa că întinde mâna pentru ceva - oameni, religie, cuvinte inspiratoare – prinde strâns și începe să mergi mai departe.

 

Fă exerciții

Există o mulțime de motive grozave pentru a face exerciții fizice, dar nu există niciodată un moment mai bun decât atunci când ești blocat într-o rutină. Îți vei spori încrederea, îți vei elibera mintea obosită, vei dormi mai bine și vei avea mai multă energie pentru a face lucrurile de care îți pasă cu adevărat. Traducere: vei fi mai fericit.

Nu trebuie să fie o nebunie când începi. Ceva la fel de simplu ca să faci o plimbare timp de 25 de minute pe zi te poate pune în mișcare și îți poate schimba ritmul.

Dacă cauți o schimbare mai mare a vitezei, stabilește-ți un obiectiv de exercițiu.

Desigur, nu trebuie să participi la cea mai grea cursă de biciclete din lume. Atâta timp cât te vei pune în mișcare, te vei simți mai în control și gata să faci față lucrurilor care scurg viața din tine. Găsește un sport, un hobby sau o rutină de care vei dori să te ții și te vei simți mai bine în cel mai scurt timp.

 

Mergi afară

Să petreci câteva minute în aer liber (sau cel puțin în afara casei tale ) îți va schimba complet viața? Probabil că nu, dar este un prim pas bun pentru a te simți mai bine. De fapt, cercetări recente au descoperit că petrecerea chiar și a cinci minute în natură ar putea ajuta la schimbarea stării de spirit.

Cercetătorii au efectuat două teste separate în care participanții au fost rugați să stea fie într-o cameră, fie în aer liber pentru diferite perioade de timp, fără dispozitive electronice care să-i țină ocupați.

În timp ce emoțiile negative au fost reduse în ambele situații după doar câteva minute, să fii în natură tinde să inspire de fapt emoții pozitive.

Așa că ieși, mergi într-un parc sau chiar stai undeva afară pentru câteva minute. Schimbarea decorului poate ajuta.

 

Fă schimbări în viața ta, mari sau mici

Pentru mulți oameni care se simt blocați, există un anumit lucru în viața lor care îi îngreunează.

Ar putea fi locul în care locuiești, locul de muncă sau chiar o anumită persoană care îți distruge fericirea (sau chiar toate trei). Fă-ți puțin timp să te gândești la aspectele vieții tale și să identifici care ar putea fi sursăa de negativitate care trebuie schimbată.

Dacă munca ta este cea care te face nefericit, nu trebuie neapărat să renunți. Simpla schimbare de stabilire a limitelor între timpul de lucru și timpul personal poate ajuta.

Cu limitele stabilite, vei avea mai mult timp liber. Poți folosi acel timp liber pentru a te relaxa și a te reîncărca.

 

Uneori, o simplă schimbare poate schimba lucrurile, dar alteori este necesară o schimbare de o amploare mult mai mare. Poate că există cineva în viața ta care nu este altceva decât negativ. Oricât de dificil este, este nevoie să scoți acea persoană din viața ta. Mediul tău te poate afecta și pe tine.

Uneori, schimbarea pe care trebuie să o faci este în mintea ta, în felul tău de a gândi.

 

Te-ai gândit vreodată că poate lucrurile nu sunt atât de rele pe cât crezi?

Este posibil să vezi doar jumătatea goală a paharului ?

 

Nu există moment mai bun pentru a încerca să-ți adaptezi mentalitatea decât atunci când simți că viața ți-a scăpat de sub control. Nimic nu se va schimba dacă nu iei măsuri.

Tu controlezi cu cine îți petreci timpul, ce faci cu timpul tău, unde locuiești, cum te gândești la lucruri și chiar unde lucrezi, într-o oarecare măsură. O simplă schimbare în oricare dintre aceste lucruri îți poate oferi ajustarea perspectivei de care ai nevoie.

 

Nu există un răspuns corect pentru a ieși dintr-o perioadă dificilă, deoarece situațiile fiecăruia sunt complet diferite.