Tipărire
NLP ul schimba stareaNLP-ul schimbă starea! Odată schimbată starea, atentia noastră se mută catre ceea ce este cu adevarat important în viață. Această reorientare a atenției duce la vindecare psiho-emotională și la atingerea mai ușoară a obiectivelor noastre.
 
 
Un băiat şi-a întrebat odată mama: “Ce este NLP-ul?”
Mama sa i-a spus: “Îţi voi spune imediat, dar înainte vreau să faci ceva ca să poţi înţelege. Îl vezi pe bunicul tău acolo, în scaunul său?”
“Da”, răspunse băiatul.
“Mergi şi întreabă-l cum este artrita sa astăzi.”
Băiatul s-a dus la bunicul său. “Bunicule”, spuse el, “cum este artrita ta astăzi?”
“Of, este puţin cam rea, fiule” răspunse bătrânul. “Mereu este mai rău când este vreme rece. Abia reuşesc să-mi mişc degetele azi.” O privire plină de durere se putu citi pe faţa lui.
Băiatul s-a dus înapoi la mama lui. “Bunicul a spus că este rău. Cred că-l doare. O să îmi spui acum ce înseamnă NLP-ul?”
“Într-un minut, îţi promit”, răspunse mama sa. “Acum mergi la bunicul tău şi întreabă-l care a fost cel mai amuzant lucru pe care l-ai făcut când erai foarte mic”.
Băiatul s-a dus la bunicul său, „Bunicule”, a început el, „care este cel mai amuzant lucru pe care l-am făcut când eram foarte mic?”
Faţa bătrânului se lumină. „Ah”, zâmbi, „...au fost multe lucruri. A fost momentul acela în care tu şi prietenul tău aţi jucat de-a Crăciunul şi aţi dat cu pudră de talc în toată baia, imaginându-vă că este zăpadă. Am râs - dar nu trebuia să fac eu curat”. A privit în zare zâmbind.
„Şi a mai fost şi momentul acela în care am ieşit cu tine la o plimbare. Era o zi superbă şi tu cântai un cântec de leagăn pe care abia îl învăţasei. Si cantai foarte tare! Un bărbat a trecut pe lângă noi şi ţi-a aruncat o privire deranjată. A zis că eşti mult prea gălăgios. M-a rugat să îţi spun să faci linişte. Tu te-ai întors la el şi i-ai spus „Dacă nu îţi place cum cânt, te poţi duce să-ţi fierbi capul!”, şi ai continuat să cânţi şi mai tare. Bătrânul chicoti.
Băiatul s-a dus din nou la mama sa: „Ai auzit ce a spus bunicul?” a întrebat el.
„Da”, i-a răspuns mama sa, „i-ai schimbat modul în care se simţea cu doar câteva cuvinte. Acesta este NLP-ul!”

sursa povestirii: http://nlpwizardry.com