MENTORAT CARIERĂ
Te-ai gândit și tu cum ar fi să faci bani din ceea ce-ți place să faci?
- Accesări: 3525
Te-ai gândit și tu cum ar fi să faci bani din ceea ce-ți place să faci?
I. Iată câteva exemple mai ”la modă” de hobby-uri care fac bani
Unii oameni sunt norocoși să aibă locuri de muncă pe care le iubesc, dar majoritatea oamenilor preferă să-și petreacă timpul în hobby-urile lor decât la serviciu.
Cum ar fi dacă ai putea câștiga bani din hobby-ul tău? Poate părea exagerat, dar există o mulțime de moduri de a câștiga bani în plus din lucrurile pe care îți place să le faci.
Deci, care sunt unele hobby-uri care fac bani? În realitate, nu există un răspuns simplu – depinde adesea de abilitățile tale, de dedicare și de condițiile pieței.
Acestea fiind spuse, cu siguranță există unele tendințe care par populare în acest moment. Am ales mai jos câteva exemple de hobby-uri care au potențial de a face bani:
1. Blogging
Există un subiect de care ești deosebit de pasionat? Poate fi: afaceri, finanțe, politică, sănătate, fitness, divertisment, gătit, IT sau orice categorie la care te poți gândi. Creează propriul blog și devino membru al numărului tot mai mare de experți autoproclamați care populează web-ul.
Poți configura un site simplu prin WordPress, unde majoritatea șabloanelor de blog sunt gratuite, apoi poți construi blogul în timp. În cele din urmă, vei obține un flux constant de vizitatori și, în curând, vei avea posibilitatea de a adăuga aranjamente publicitare, precum și oferte de afiliat.
2. Sondaje online
Știai că poți fi plătit pentru a participa la sondaje online? Chiar din confortul casei tale, ai putea câștiga bani doar navigând pe internet.
3. Fotografie
Fotografia este o distracție care este parțial hobby și parțial operă de artă. Dacă fotografiile pe care le faci gravitează mai mult spre artă, este cu totul posibil să poți câștiga niște bani cu acest hobby.
Există mai multe moduri de a monetiza fotografia. O serie de site-uri web importante, cum ar fi Flickr și Shutterstock, oferă fotografii utilizatorilor de pe web. Poți câștiga bani creând un cont pe acele site-uri și adăuga fotografiile tale pentru a le vinde clienților potențiali.
O altă modalitate este de a-ți comercializa munca direct către clienții reali. Fotografii profesioniști sunt destul de scumpi, așa că a-i putea să-ți vinzi serviciile ca o alternativă de reducere pentru persoanele care au nevoie de fotografii pentru absolviri, nunți și alte evenimente.
Pe măsură ce câștigi mai multă experiență și clienți, vei putea mări prețurile și îți vor crește veniturile.
4. Copywriting
Copywritingul oferă tot felul de posibilități.
Publicitatea produselor și serviciilor oferite nu vor aduce întotdeauna rezultatele de care avem nevoie. De cele mai multe ori, se datorează faptului că textele de pe site-urile web, din e-mailurile de marketing, din articolele sau de pe platformele de socializare sunt slab scrise sau sunt ineficiente pentru a-i determina pe oameni să facă pasul final de a face o achiziție.
Cine se află în spatele copywriting-ului? În spatele fiecărui text se află un copywriter. Copywriterii sunt persoane care sunt instruite să creeze cuvinte într-un mod care să se conecteze cu publicul țintă și să-i determine să facă ceva. Majoritatea companiilor angajează un copywriter intern sau pe bază de contract pentru a le ajuta să comunice cu lumea și să se dezvolte.
Poți face acest lucru ca freelancer, răspunzând la anunțurile de pe diferite situri sau te poți înscrie pe site-uri precum Fiverr.com unde îți poți oferi serviciile pentru licitare deschisă.
Nu trebuie să îți limitezi munca doar la sarcini de scris. De asemenea, poți încerca să editezi lucrările altor persoane, precum și să scrii articole și discursuri. Și dacă există un talent ascuns în tine, poți chiar să te gândești să îi îndrumi pe alții pe calea scrisului.
Mulți ar putea fi dispuși să te plătească pentru a-i ajuta să devină mai buni. Dacă încă mai ai îndoieli despre capacitatea de a scrie, este reconfortant să știi că există instrumente de scriere care te pot ajuta.
5. Design grafic
Dacă ești bun la design grafic, aceasta este o nișă în care te poți integra. Răspunde la anunțurile de pe diferite site-uri și chiar ia în considerare crearea propriului site web, explicând ce poți face, oferind exemple din portofoliul tău.
Există cu siguranță o piață pentru design grafic, deși este foarte competitivă.Totuși, dacă ai un talent real pentru asta, poți să te ridici deasupra concurenței și să faci bani din asta.
6. Crearea și/sau editarea videoclipurilor
Dacă petreci mult timp pe YouTube, Daily Motion, Vimeo sau alte site-uri video care apar, poți aprecia că există o piață în creștere pentru videoclipuri.Multe companii le consideră acum o necesitate pentru a-și promova produsele și serviciile, atât pe site-urile lor web, cât și pe site-urile video în sine.
Dacă ai talent pentru a crea videoclipuri sau pur și simplu să le editezi, este momentul potrivit să transformi acest hobby într-o sursă de venit. Există diferite moduri în care poți câștiga bani făcând acest lucru, de la crearea videoclipurilor de instruire, la reclame pentru a promova afaceri.
Și dacă ești pasionat de muzică, poți începe să faci propriile videoclipuri muzicale și să-ți construiești propriul canal.
Poți obține venituri din publicitate din aceste videoclipuri prin Google AdSense și, odată ce ai creat un canal, veniturile pot fi pasive și de încredere.
7. Fitness, yoga
Dacă ești un pasionat de fitness, dar ai făcut-o întotdeauna strict din motive personale, este posibil să poți începe să câștigi bani din asta. Poate cel mai bun mod este să devii antrenor personal. Sălile de sport din toată țara angajează întotdeauna traineri personali, pentru că cererea este mare.
Probabil că va trebui să obții certificarea ca trainer personal. Poți să începi ca antrenor într-o sală de sport, dar pe măsură ce devii mai cunoscut, s-ar putea să reușești să ai acces la clienți personali.
Probabil că va trebui să obții certificarea ca trainer personal. Poți să începi ca antrenor într-o sală de sport, dar pe măsură ce devii mai cunoscut, s-ar putea să reușești să ai acces la clienți personali.
8. Muzică – predare și îndrumare
Muzica este unul dintre acele hobby-uri care se pretează foarte bine la predat. Gândește-te la oamenii pe care îi cunoști, care vor apela la serviciile profesorilor și a tutorilor pentru lecții de pian, de chitară, de tobe, de vioară sau oricare dintre sutele de alte instrumente existente.
Unul dintre plusuri este că nu trebuie să fii un expert absolut pentru a-l preda. În calitate de meditator, vei lucra cu oameni care sunt începători și au puține sau zero cunoștințe despre instrumentul respectiv.
Părinții caută adesea profesori și meditatori pentru a-și ajuta copiii să stăpânească un instrument. Hobby-ul tău poate deveni un generator de bani.
9. Web design
Creezi sau upgradezi site-uri web pentru tine sau prietenii tăi, mai ales pentru că îți place să faci asta?Ei bine, există o piață de oameni care companiile ar fi dispuse să te plătească pentru a face asta pentru ei.
Sigur, există șabloane gratuite precum WordPress disponibile, dar multora le lipsește timpul, motivația sau aptitudinea de a face chiar și o aplicație simplă să funcționeze.
Dacă ești destul de creativ și construiești site-uri web și poți face acest lucru la un preț rezonabil, ar trebui să găsești ușor clienți. Poți începe prin a plasa anunțuri mici în publicațiile comerciale.
Și a avea un site web la care orice reclamă îți poate aduce clienți, va fi o oportunitate excelentă de a-ți prezenta munca prin exemple.
Poți începe să lucrezi pe site-uri relativ simple, cele pe care ai timp să le faci la nivelul de calificare fără prea multe probleme. Fluxul de numerar din activitate va începe să crească și, dacă vrei, îți vei asuma sarcini mai complicate – și mai profitabile.
Poți începe să lucrezi pe site-uri relativ simple, cele pe care ai timp să le faci la nivelul de calificare fără prea multe probleme. Fluxul de numerar din activitate va începe să crească și, dacă vrei, îți vei asuma sarcini mai complicate – și mai profitabile.
9. Social Media
Dacă petreci mult timp pe rețelele de socializare și te simți în elementul tău acolo, s-ar putea foarte bine să poți transforma acel hobby într-un generator de bani. Rețelele sociale au început în primul rând ca o jucărie cibernetică, iar companiile îi recunosc din ce în ce mai mult valoarea ca mijloc de promovare a produselor și serviciilor lor.
Problema este că există o mulțime de oameni care știu multe despre promovarea rețelelor sociale.Dacă știi cum să-ți creezi un număr de urmăritori pentru oricare dintre rețelele de socializare majore – Facebook, Twitter, Tumblr, Linked In și altele – s-ar putea să-ți creezi o nișă de a face bani pentru tine.
Latura de afaceri a utilizării rețelelor sociale nu este uneori mai implicată decât a fi un reprezentant online de servicii pentru clienți pentru o afacere.Managementul rețelelor sociale devine un domeniu de carieră propriu. Pe măsură ce devii expert în social media din perspectiva afacerii, îți vei putea construi o nouă carieră - din ceea ce este acum doar un hobby.
10. Corectare și editare
Ați văzut câteva dintre zecile de mii de site-uri web și bloguri care există pe web? Aproape fiecare dintre ele au nevoie de cineva care să se ocupe de corecturi și de editare. Dacă este ceva la care ești bun, fie datorită experienței anterioare, fie pentru că pur și simplu îți place ceea ce faci, există o piață imensă pentru asta.
Există chiar și o mulțime de oportunități în afara webului. Practic, orice este scris trebuie să fie corectat și editat. Acestea includ materiale de marketing și publicitate, propuneri de afaceri și cărți – atât cărți tipărite, cât și cărți electronice.
Poți găsi adesea oportunități plătite de corectare și editare doar căutând anunțuri online clasificate.
Odată ce obții câțiva clienți, vei continua cu recomandări repetate.
Poți găsi adesea oportunități plătite de corectare și editare doar căutând anunțuri online clasificate.
Odată ce obții câțiva clienți, vei continua cu recomandări repetate.
11. Public Speaking
Majoritatea oamenilor sunt speriați de moarte să vorbească în public – tocmai de aceea acest lucru se poate transforma într-o oportunitate potențial profitabilă dacă asta îți place să faci.
Afacerile au nevoie de oameni care să poată vorbi cu grupurile, cu un public, fie pentru a introduce produse, fie pentru a face propuneri de vânzare. Există, de asemenea, o mulțime de oportunități disponibile în lumea digitală. De exemplu, este foarte probabil să existe oportunități de lucru ca difuzor pentru videoclipuri.
Chiar dacă nu ești afiliat direct cu compania care sponsorizează producția video, poți acționa în continuare ca persoana care se ocupă cu relațiile publice.
Chiar dacă nu ești afiliat direct cu compania care sponsorizează producția video, poți acționa în continuare ca persoana care se ocupă cu relațiile publice.
Și dacă ești bun la asta, vei obține o mulțime de contracte și, destul de curând, vei putea să-ți mărești prețul până la punctul de a transforma acest hobby într-o ocupație principală.
12. Cursuri online
Învățarea și formarea online au devenit o parte esențială a oricărei afaceri online.
Dacă ai abilități excepționale într-un anumit domeniu și ești expert, poți crea un site și vinde cursuri online.
Dacă ai abilități excepționale într-un anumit domeniu și ești expert, poți crea un site și vinde cursuri online.
Prin predarea subiectului cursului, demonstrezi publicului țintă, fără a lăsa nicio umbră de îndoială, că ești un expert de înaltă calitate în domeniul tău.
Începând de aici, poți scrie articole, face videoclipuri și livra conținut sub orice formă alegi, la prețul ales de tine.
13. Prăjituri și diverse conserve de casă
Într-o perioadă în care, majoritatea persoanelor caută produse bio, mai sănătoase sau pur și simplu caută gustul și aroma ”ca la mama acasă” sau ”ca la bunica”, este destul de ușor să devii o persoană-producător căutată. Tot ce ai de făcut este să te diferențiezi cu ceva anume, poate să vii cu câte un produs nou la o anumită perioadă de timp și, cel mai important, să menții calitatea.
14. Diverse produse hand-made: cosmetice, bijuterii, lumânări, hăinuțe sau încălțăminte/genți croșetate ș.a.
Arta a fost și va fi tot timpul apreciată și căutată, mai ales dacă produce printre cele de serie, și obiecte unicat.
II. Cum pot fi aceste exemple de succes relevante pentru tine?
Dacă ai citit acest articol, există șanse mari să fii pregătit/ă să îți transformi unul dintre hobby-urile tale într-o afacere.
Transformarea hobby-ului într-o afacere poate părea o acțiune intimidantă, cu atât mai mult cu cât, probabil, este și prima dată când pornești o afacere.
Sunt 2 mari ”hop-uri ”pe care le ai de depășit:
1. Frica de eșec;
2. Frica de ”nu știu cum să fac”.
1. Frica de eșec;
2. Frica de ”nu știu cum să fac”.
Însă, cu ghidajul corect:
1. Frica de eșec poate fi depășită;
2. Pașii necesari către succes pot fi învățați și, odată ce ai o înțelegere de bază a acestora, tot ce ai de făcut este să continui să înveți și să crești, acționând zi de zi.
1. Frica de eșec poate fi depășită;
2. Pașii necesari către succes pot fi învățați și, odată ce ai o înțelegere de bază a acestora, tot ce ai de făcut este să continui să înveți și să crești, acționând zi de zi.
Păstrează-ți mintea clară și deschisă și vei fi surprins/ă de ceea ce vei descoperi ca potențial în interiorul tău!
Dacă ai o 𝐏𝐚𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 sau ești în căutarea ei și ți-ai dori să o faci să devină 𝐀𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐌𝐨𝐧𝐞𝐭𝐢𝐳𝐚𝐭𝐚̆ în viața ta, rezervă-ți o discuție de 40 de minute cu mine, ca să stabilim împreună dacă și cum te pot ajuta să ajungi la ceea ce îți dorești: https://bit.ly/3IM9N9U